Μαριάννα Βλάχου
A
A
A
 
 
 

H φιλοσοφία μας

Ιδανικό βάρος

Το ζητούμενο από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι η σταθερή, ελεγχόμενη και, κυρίως, διατηρήσιμη προσέγγιση του ιδανικού βάρους κι όχι η βιαστική και προσωρινή απώλεια μερικών κιλών. Αυτό είναι επιτεύξιμο μόνο μέσα από ένα ατομικό, εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις, δεν θα αλλοιώνει την καθημερινότητά μας αλλά θα προσαρμόζεται σε αυτήν.

Και ποιό ακριβώς είναι το ιδανικό βάρος; Αυτό που προκύπτει από εξισώσεις ή διαγράμματα; Όχι, το ιδανικό βάρος είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, να είμαστε υγιείς και ισορροπημένοι.

Μόνιμα αποτελέσματα

Το περιττό βάρος, με εξαίρεση συγκεκριμένων κλινικών περιπτώσεων, οφείλεται στην προσπάθεια ικανοποίησης μιας εσωτερικής ανάγκης. Με το προσωπικό πρόγραμμα διατροφής και τον διαιτολόγο δίπλα μας, σε ρόλο φίλου και συμβούλου, θα προσεγγίσουμε τις βασικές και συνάμα απλές αρχές που πρέπει να ακολουθούμε για να μην εγκλωβιζόμαστε σε έναν ατέρμονο πόλεμο με τον εαυτό μας.

Συνήθεις εύκολες υποσχέσεις

Πολλοί άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους. Αυτό δημιουργεί μια αγορά την οποία πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, στηριζόμενοι συχνά είτε στην άγνοια είτε στη βιασύνη και την ανάγκη γρήγορης απώλειας κιλών.

Μύθοι, "μαγικές" δίαιτες, επιστημονικά αστήρικτες θεωρίες και πρακτικές αποτελούν καθημερινότητα στον χώρο. Τα αποτελέσματα :

  • Προσωρινή απώλεια βάρους
  • Απώλεια υγρών και μυικού ιστού κι όχι περιττού λίπους
  • Επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής υγείας
  • Χαμένος κόπος και απογοήτευση

Η έκφραση κάνω δίαιτα σημαίνει απλά ότι ακολουθώ ένα ειδικό πρόγραμμα αδυνατίσματος με ημερομηνία λήξης. Όταν παρέλθει η ημερομηνία αυτή, δεν κάνω δίαιτα, άρα επανέρχομαι στις προηγούμενες συνήθειες που αύξησαν το βάρος μου κι επιβάρυναν τον οργανισμό μου. Το αδιέξοδο της προσέγγισης είναι προφανές.