Μαριάννα Βλάχου
A
A
A
 
 
 

Διαιτα αστραπή
Κατηγορία: Συμβουλές/Ερωτήσεις

Διαιτα αστραπή : ο καλύτερος τρόπος να τρελάνετε το σώμα σας

Είναι εύλογο όποτε διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα έχουν πάρει λάθος δρόμο ή όταν μια δυσάρεστη κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις, να αναζητούμε τον πιο εύκολο κι ανώδυνο τρόπο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Με τον τρόπο αυτό, συχνά πέφτουμε στον πειρασμό να διορθώσουμε ένα λάθος με άλλο.

Δυστυχώς DELETE υπάρχει μόνο στους υπολογιστές.

Τα διατροφικά λάθη που μας οδήγησαν στα περιττά κιλά δε διαγράφονται μεμιάς. Ακολουθώντας πολύ επιθετικές δίαιτες για άμεσα αποτελέσματα, πετυχαίνουμε να βλάψουμε την υγεία μας, σωματική αλλά και ψυχική, χωρίς να πετύχουμε το βασικό μας στόχο : την απώλεια των περιττών κιλών και τη διατήρηση του βάρους μας στα επιθυμητά επίπεδα.

Οι δίαιτες αστραπή είναι ο ορισμός αυτής της λάθος τακτικής. Με τέτοιες λύσεις χάνουμε μυικό ιστό και υγρά, όχι λίπος. Προκαλούμε την αντίδραση του οργανισμού μας, ο οποίος για να ανταπεξέλθει στη μείωση της ενέργειας που προσλαμβάνει, κατεβάζει ταχύτητα. Είναι δεδομένο ότι στο διάστημα μετά τη δίαιτα αστραπή, θα "ξεσπάσουμε" και το βάρος θα επανέλθει στα προηγούμενα ή και χειρότερα επίπεδα.

Για να έχουμε το ιδανικό βάρος καταρχήν πρέπει να το ορίσουμε. Δείτε πως.

Έπειτα πρέπει να ξέρουμε πόσο πρέπει να τρώμε εμείς. Εμείς όμως, όχι οι φίλοι κι οι γνωστοί. Δεν υπάρχουν δίαιτες των 1000, 1200 ή 1800 θερμίδων κατάλληλες για όλους. Πάρτε μια προσεγγιστική εικόνα εδώ.

Και τέλος πρέπει να δούμε πως και τι πρέπει να τρώμε, ποιες αρχές να ακολουθούμε, όχι για 2-3 μέρες, αλλά μόνιμα, έτσι ώστε να έχουμε πάντα το βάρος που θέλουμε και όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για την υγεία, τη φυσική κατάσταση, την ομορφιά και την ψυχική ισορροπία.

Δείτε τα ακόλουθα :

Μεσογειακή διατροφή

Ισογλυκαιμική διατροφή

Ισορροπία στη διατροφή

Τίποτα από τα παραπάνω δεν χρειάζεται στερήσεις. Δεν χρειάζεται να μετράτε το φαγητό ή να φοβάστε να βγείτε έξω μήπως και χαλάσετε τη δίαιτά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέφεστε με μέτρο κρατώντας αποστάσεις από το marketing της διατροφής. Μέτρο και ισορροπία. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο.

Δείτε εδώ μια σχετική επιστημονική έρευνα που καταδεικνύει ακριβώς ότι οι λεγόμενες δίαιτες αστραπή τελικά παχαίνουν!